+4542679011 mail@asmussenmedia.dk

Først og fremmest skal du gøre dig klart, hvad din hjemmeside skal handle om

Først og fremmest skal du gøre dig klart, hvad din hjemmeside skal handle om, og hvem du forestiller dig som typiske brugere.

Dernæst skal du overveje strukturen. Og her er overblik et meget vigtigt nøgleord: De besøgende på din hjemmeside skal hurtigt kunne få overblik over, hvad der er på siden, og hvad de kan bruge det til. Indholdet på hjemmesiden skal tænkes ind i en logisk og overskuelig struktur på samme måde som man organiserer sine filer på computeren i en mappestruktur.

Find jeres fotograf her

Inddel indholdet i grupper

Derfor er det vigtigt, at du inddeler dit indhold i forskellige emner/vinkler/grupper/oplysninger eller lignende. Derefter skal du overveje, hvad der er vigtigst, og hvad der derfor skal ligge på forsiden, og hvad der skal ligge på undersiderne.

Har du fx nogle nyheder, som du gerne vil have, at dine brugere skal læse, kan det være en god idé at lægge en ’teaser’ på forside, så brugeren let får øje på nyheden og derefter kan klikke sig ind på den relevante underside.

Med en god struktur og en gennemtænkt prioritering af indholdet kan du guide dine brugere rundt på hjemmesiden, så det indhold, du gerne vil have fokus på, også er på de sider, som bliver set af dine brugere.

Vi er din ”førstehjælp” til at skabe en god organisering af din struktur på din kommende hjemmeside, eller måske på din eksisterende.

Flotte fotos sælger budskabet bedst

SIDE OPBYGNING

Korte tekster er det bedste. Så er der teksterne og tekstlængden. En god tommelfingerregel er, at for lange tekster ikke gør sig godt på nettet. Derfor bør dine tekster være overskuelige, og de skal være nemme at orientere sig i. Det bliver de f.eks. andet ved at billeder, overskrifter, mellemrubrikker og så videre deler teksten op og gør den nem at skimme eller orientere sig i.

De fleste hjemmesider kan brydes ned i det, man kunne kalde for indholdsmoduler: overskrifter, mellemrubrikker, brødtekster, billed-og filmmoduler osv. Den måde du sammensætter de forskellige indholdsmoduler på, har stor betydning ikke kun for designet, men i høj grad også for, hvor let det er at læse eller skimme indholdet på hjemmesiden.

Men så læs dog også: