+4542679011 mail@asmussenmedia.dk

I SEO branchen er en af de vigtigste forskelle imellem en amatør og en professionel, at en professionel i sandhed forstår hvordan systemet fungerer, og hvorfor. En amatør har måske lært at tilpasse en sides indhold og dermed kalde det for “optimeret”, men en professionel er i stand til at forklare det rationelle i hver eneste af hans handlinger, og kan tilpasse sig en branche i konstant udvikling, uden radikalt at ændre sine metoder.

Linkbuilding DK

På denne blog vil jeg dele ud af min viden indenfor SEO (søgemaskineoptimering), og prøve at forklare hvordan tingene fungere og hvordan du får hjulene til at dreje den rigtige vej rundt i SEO-maskineriet. Du vil få tips og gode råd, der kan hjælpe dig med at optimere din hjemmeside bedst muligt, og dermed opnå bedre resultater i søgemaskinerne som Google.

Søgemaskineoptimering

Søgemaskineoptimering er ikke raket-videnskab, selvom du måske har hørt det modsatte. Men sandheden er at der ikke findes nogen “hemmelige” metoder, som kun SEO-eksperter kender til. Det er ganske enkelt et håndværk, og dine evner indenfor dette håndværk afhænger ene og alene af de erfaringer du gør dig, efterhånden som du arbejder dig igennem SEO-processen. Det drejer sig om at være i stand til at træffe de rigtige strategiske beslutninger igennem hver enkelt lille trin i processen.

Men før du bevæger dig ud i at lære at SEO-optimere, er det vigtigt at få en forståelse for hvordan en søgemaskine fungerer.

De fleste søgemaskiner viser spider-baserede søgeresultater, også kaldet organiske resultater. Det er disse resultater man forsøger at få topplaceringer i når man arbejder med SEO. Ud over de organiske resultater, viser Google også sponsorerede resultater, dvs. sider som har betalt for deres placeringer i søgeresultaterne. De sponsorerede resultater bliver dog vist ude i højre side, og nogle gange i toppen, så man kan adskille de to typer.

Tjek vores SEO kursus her

Spider-baserede søgemaskiner

Spider-baserede søgemaskiner er afhængige af specielle programmer, som kaldes “robots” eller “spiders”. Disse robots finkæmmer internettet, et link af gangen, og opretter derved en stor database med hjemmesider. Google bruger sin helt egen algoritme til at afgøre i hvilken rækkefølge disse hjemmesider skal vises i. Der er ikke andre end Google selv der kender til hvordan denne algoritme helt præcist fungere, men de giver dog en række retningslinier og guides til hvordan man får indekseret sin hjemmeside bedst muligt. Følger man disse retningslinier (Whitehat SEO), er man godt på vej til at opnå flotte resultater i Google – men bryder man dem, og tager uofficielle metoder i brug (Blackhat SEO), risikere man at blive straffet, ved at ryge bagest i køen, eller i værste fald blive blacklistet af Google. Det er derfor det er så vigtigt at man forstår hvordan SEO virker, og man dermed kan træffe de rigtige strategier.

Denne blog har til formål, at rådgive dig omkring disse strategier og metoder, du kan bruge for at søgemaskineoptimere din hjemmeside.