+4542679011 mail@asmussenmedia.dk

Responsivt Design – gør dit website eller webshop tilgængeligt over alt

Den digitale verden bevæger sig meget hurtigt og den almene internetbruger er blevet vant til at surfe på internettet via sin tablet eller smartphone. Det er derfor vigtigt, at dit website eller webshop er klar til at håndtere disse brugere.

Nogle af de mest kreative fotografer lige her

Hvad er responsivt design?

I gamle dage, som tren ace rent faktisk ikke er så lang tid siden, skulle man tilpasse designet til hver enkel browser. Havde man ikke tilpasset designet, ville nogle af elementerne stå anderledes eller hoppe rundt i ens browservindue. Det betød, at man skulle lave et unikt design til hver enkelt enhed som f.eks. iPhone, Android, Samsung osv.

Man skulle altså holde sig opdateret på, om der var kommet nye elektroniske enheder samt nye versioner af browsere, for at være sikker på, at ens website eller webshop ville se rigtig ud. Denne tid har det responsive design dog gjort bugt med. Det responsive design bygger nemlig på browserens milijø og ikke enhedens hvilket gør, at webdesignet er dynamisk og tilpasser sig selv i forhold til den enhed brugeren benytter.

Hvorfor er responsivt design så vigtigt?

Der er mange årsager til, at responsivitet er meget vigtigt. I og med, at man ikke kontrollerer hvilke enheder brugerne benytter, kan man heller ikke være sikker på, at alle elementerne på websitet står rigtigt. Det responsive design gør ikke kun, at det webdesignet virker og passer til alle enheder, det giver også mulighed for at vise elementer og funktioner på en smart og brugervenlig måde. Elementer som knapper, menuer, funktionalitet og brugervenlighed er betydelig bedre med et responsivt design.

Vores gamle foto hjemmeside

Med et responsivt design tilpasser man altså webdesignet og funktionaliteten til enheden og browseren således, at man skaber en større brugervenlig overfor brugerne.

Læs også: