+4542679011 mail@asmussenmedia.dk

Algoritme opdateringer fra Google har betydning for mange

Algoritme opdateringer fra Google har betydning for masser af hjemmesider. Derfor må SEO eksperter, webdesignere, gang på gang, atter igang med at justere deres tidligere arbejdsmetoder og strategier. Googles vigtigste formål, er hele tiden at præsentere, det bedste søgeresultat for dens brugere, på bedst tænkelige måde. Søgemaskinens opgave er samtidigt at holde, hjemmesider væk fra topplaceringer, der har tyndt indhold. Opgaven er også at holde sider, der indeholder spam eller stødende materiale udenfor de gode placeringer.

Man kan sige, at Googles Algoritme opdateringer er deres søgemaskines politi. Algoritmerne bliver opdateret med jævne mellemrum for at sikre sig mod misbrugere. Som noget nyt, har Google sat ind med det tunge skyts for at får ryddet helt op, i sider uden godt indhold folk gider læse. De gør de ved at præsentere, den kunstige intelligens i form af RankBrain.

Hvad er RankBrain?

Rankbrain


Google har hidkaldt hjælp fra verden af kunstig intelligens. De har døbt “den” med det borgerlige navn “RankBrain”. RankBrain skal hjælpe med, at levere mere intelligente søgeresultater. RankBrain er Google’s navn, for en maskinelærende form for kunstig intelligenssystem, der bruges til at hjælpe med at behandle søgeresultaterne.

Jeg har personligt lært meget af Googles algoritmer på min fotoside

Hvad er så maskinelæring? Det går kort og godt ud på at “den” altså – maskinen (becomes self aware) lærer sig selv at gøre noget, snarere end at blive undervist af mennesker eller programmering, i dette tilfælde at hjælpe Googles brugere til at finde frem til det bedste resultat på hurtigst mulige måde, uden at ramle ind i en masse skrammel hjemmesider uden egentlig indhold.

“John Connor: By the time Skynet became selfawareit had spread into millions of computer servers across the planet.”

Hvad er kunstig intelligens?

Ægte kunstig intelligens, eller forkortet til AI, er når en computer kan være lige så intelligent, som et menneske. Ihvertfald i den forstand, at den kan tilegne sig viden, ved både at blive undervist og herfra bygge videre på det den har lært. RankBrain er en del af Google’s overordnede søge “algoritme”. Et Edb program, der bruges til at sortere gennem milliarder af hjemmesider, den kender, og finde de sider, “den” anser for de mest relevante, indenfor bestemte søgninger.

Google har igennem RankBrain, taget et enormt skridt i retningen af at overlade, søgninger til maskiner. RankBrain er kommet for at blive. RankBrain kommer til at påvirke alle søgeresultater over hele verden. Læs mere om AIi denne spændende artikel.

Hvordan virker RankBrain

Google håndterer dagligt millioner af søgninger pr. sekund hver eneste dag, på verdensplan. Det RankBrain gør, er at effektivisere tolkningen af disse. På den måde kan Google så returnere, med de rigtige søgeresultater til den specifikke bruger. RankBrain er bygget op, omkring den kunstige intelligens. Den indfanger store mængder af skriftsprog i matematiske enheder, der teknisk set kaldes vektorer, der gør det muligt for RankBrain at forstå skriftsproget. Når så RankBrain ser et ord eller en sætning, den ikke før er stødt på, kan den levere et langt mere kvalificeret gæt på, hvilket ord eller sætning, der kan have en lignende mening.

RankBrain skal kort forklaret, gøres så “menneskelig”, som mulig, så den kan diktere hvilke sider og tekster, der indeholder mest værdi i forhold til søgningerne. Herefter skal RankBrain måle på, hvad den menneskelige interaktion / reaktion afstedkommer, og så igen justere og justere til tilfredshedsgraden er tæt på de 100%.

Hvad er Hummingbird?

Hummingbird er navnet på den nye søge platform, som Google bruger. Den blev lanceret September 2013. Navnet Hummingbird, er valgt udfra den er “præcis og hurtigt”. Den er designet til bedre at fokusere, på meningen bag ordene på en hjemmeside og forståelsen heraf. Hummingbird er mere opmærksom på, at hvert ord i en søgning. Derfor skal man i SEO sammenhænge, sikre sig at medtage hele sætninger og ikke kun enkelte søgeord.

Nu er det pludselig ikke kun det enkelte ord, men dens kontekst og indholdskvaliteten, der har betydning. Målet er, at sider, der matcher med mere end blot det enkelte ord, altså er mere i en kontekst og godt med “kød” på, får det nemmere end hjemmesider, hvor man har skrevet tekster udfra de ord man troede søgemaskinen ville have. Hummingbird er en af de nyeste algoritme opdateringer fra Google.

Det er koldt hvor penguinen bor

Hvad er Google Penguinopdatering?

Google lancerede Penguin Opdatering April 2012 til bedre at fange hjemmesider, der anses for at være spam i søgeresultaterne. Penguin slog sær ned på de sider, der gør sig godt, ved at købe links, eller at få adgang til disse via link netværk, primært designet til at øge Google placeringer.

Når en ny Penguin Update er udgivet, kan websteder, der har taget initiativ til at fjerne dårlige forbindelser (via Google disavow links værktøj eller til at fjernet spam) genvinde deres placeringer. Nye websteder, der ikke tidligere er blevet fanget i opdateringen, kan stadig ikke vide sig sikker på ikke at blive fanget af Penguin, hvis de ikke overholder reglerne.

Hvad er Google Pandaopdatering?

Google Panda er også en af de nye algoritme opdateringer fra Google. Panda er et søgefilter, der blev indført i februar 2011. Opdateringen har til formål, at forhindre hjemmesider med dårlig kvalitets indhold, fra at bevæge sig ind i Google’ s øverste søgeresultater. Panda bliver opdateret fra tid til anden. Når det sker, bliver hjemmesider, der måske tidligere slap for straf, ramt af opdateringen, hvis de ikke har lavet de rigtige ændringer.

Vil AI overtage og er det så slut med opdateringer?

Hvad er Google Pigeon opdatering?

Google Pigeon er endnu en af nye algoritme opdateringer fra Google. Pigeon opdateringen blev lanceret i juli 2014. Pigeon opdateringen er en ny algoritme, der skal give mere nyttige, relevante og præcise lokale søgeresultater, der er bundet tættere sammen med, de traditionelle web ranking signaler. Google erklærede, at denne nye algoritme, forbedrer deres afstand og placeringsparametre.

Hvad er Google Pirateopdatering?

Google ‘s Pirate opdatering er et filter, der blev indført i August 2012. Filteret er designet til at forhindre, at hjemmesider med mange krænkelser af ophavsretten, der er indgivet via Google’ s DMCA-system, i at ranke godt i Google’ s søgeresultater. Filteret er opdateret med jævne mellemrum. Når opdateringen sker, kan hjemmesider, der tidligere har været fanget i filteret igen undslippe, hvis de har lavet de fornødne forbedringer.

Hvad er EMDopdatering ?

EMD Opdatering — “Exact Match Domain” er et filter, som Google lancerede i September 2012 for at forhindre dårlig kvalitets websteder fra at ranke godt, blot fordi de havde ord, der passer til søgeordene i deres domænenavne. Når en frisk EMD Opdateringen sker, vil hjemmesider der før har været fanget i filteret og samtidigt har forbedret deres indhold kan genvinde en god placering.

Jamen så læs dog flere artikler?