+4542679011 mail@asmussenmedia.dk

Det er blevet nemmere at fotografere

Nyt site for digitale fotografer – Det er blevet nemmere at fotografere. Ud med dyrebare film og ind med masser af RAM. Nu dukker et nyt fotosite op.

Har du også anskaffet dig et digitalt kamera? Får du knipset løs med kameraet i hånden? Er du også målløs over alle de knapt så gode billeder du får hentet hjem på kameraets hukommelseskort? Så får du nu mulighed for at tjekke et nyt site ud, der muligvis hjælper dig på vej mod de bedre billeder. Det nye site hedder Digital fotografi, og det er en afstikker af magasinet Dansk fotografi.

Den korrekte WordPress CMS installering

Sitet henvender sig primært til de professionelle fotografer, men alle andre kan godt være med, så længe de har lysten til at fordybe sig og dygtiggøre sig i fotografiets verden. – online magasinet har været udgivet de sidste tre år. Nu er tiden inde til at få flere medlemmer fra nettet, forklarer chefredaktør for Digital fotografi, Hans Muggesen, der selv er uddannet pressefotograf. – Vi har længe syntes, der manglede et fotowebsite, som ikke kun beskæftiger sig med de mindste og billigste kameraer. Vores site er for dem, der har fotograferet digitalt i nogle år og for dem, der er klar til at prøve kræfter med digital spejlrefleks eller for dem, der gerne vil vide meget mere om alt det tilbehør der findes på markedet, lyder det fra Hans Muggesen. (Nyt site for digitale fotografer)

Indholdmæssigt byder digital-fotografi.dk på en solid daglig nyhedsdækning og tests af markedets mest betydende kameraer, ligesom intentionen er at gøre læserne fortrolige i brugen af billedbehandlingsprogrammer som Photoshop eller Lightroom. “Der er slet ingen tvivl om at foruden det at kunne se i billeder, så handler det at være en god fotograf i stigende omfang om at kunne efterbehandle billederne elektronisk” slutter chefredaktør Hans Muggesen.

Agile og Scrum

Rette metadata på billeder

Attributemagic er et lille program til at ændre datoen på digitalebilleder, hvis man ikke lige har fået indstillet datoen i kameraet. Med dette program er den slags problemer hurtig løst. Jeg kunne endda også ændre dato på billeder, taget med almindeligt kamera, som jeg har scannet ind på computeren.

Et andet program: Photoinfo har jeg haft lidt problemer med, da man tilsyneladende ikke kan ændre datoen på alle billeder. Men der er vel ikke andet at gøre end et prøve. Her kan man til gengæld også ændre i teksten på billeder. Find billedet, højreklik på det og vælg Photoinfo i menuen.

Få flere digitale nyheder fra dit lokale webbureau her