+4542679011 mail@asmussenmedia.dk

Korrekt Linkbuilding – Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding eller links til jeres website er fuldstændig uundgåeligt, hvis i drømmer om at ligge godt, i de gode placeringer i Googles søgeresultater idag. Ekstern linkbuilding er noget der sker udenfor jeres hjemmeside. Det vil sige at andre hjemmesider linker tilbage til jeres hjemmeside fra deres. Det kaldes i fagsproget en reference eller en henvisning. Linkbuilding er altså andre sider der anbefaler jeres. Disse links kan skaffes enten ved at bede om linket, i kan oprette blogs og selv lave links, i kan hyre et webbureau til at stå for jeres links. Mulighederne er mange.

Arbejdet med linkbuilding SEO

Linkbuilding er en essentiel del af SEO og derfor skal vi som jeres online partner ud og finde disse links for jer. At arbejde med at fremskaffe eller opbygge links, hvilket også i fagsproget kaldes linkbuilding, skal gøres rigtig og gerne på en organisk måde. Der findes mange forskellige metoder til at arbejde med linkbuilding og vi vil nævne nogle af dem her på denne side.

Links skal du ha’ og mange af dem. Hvordan får du så de links, gerne gode links, helst hurtige links og nemme links

De metoder man kan benytte i arbejdet med linkbuilding er faktisk mange

De metoder man kan benytte i arbejdet med linkbuilding er faktisk mange. At skaffe sig links spænder fra links og delinger på de sociale medier, sociale bookmarkingsider, indlæg i gæstebøger, gæsteindlæg i andres blogs, kommercielt PR arbejde, linkbait, få links fra jeres eget linknetværk (herunder feks. jeres leverandører), I kan lave en link forespørgsel, man kan lave deciderede katalogtilmeldinger osv. Bare altid hav med i tankerne når i laver links, at det helst skalvære links fra sider, der er beslægtet med jeres egen branche. Det giver den mest “rene” backlink profil.

få links fra jeres eget linknetværk (herunder feks. jeres leverandører)

Guide til pressemeddelelser

Linkbuilding er en essentiel del af SEO

Når man arbejder med SEOstøder man ret hurtigt på begrebet “off-page SEO”. Off-Page SEO er meget ofte en henvisning til begrebet linkbuilding. At bygge links indenfor SEO er med til at fortælle søgemaskinerne at her findes en side, der er mange andre der kan lide. De har vist deres “like” ved at linke eller lave en reference til jeres hjemmeside. Det er en af de parametre Google vægter meget højt, da det siger sig selv, det er en måde at fortælle omverden at andre “synes godt om” ens hjemmeside. Google kan jo ikke se om det er links du selv har skaffet dig, eller nogen folk oprigtigt har givet dig.

Google har for nylig været ude og nævne at, at backlinks er en af deres top 3 ranking faktorer

Hvorfor er links stadig så vigtige?

Googles berømte PageRank Algoritme ændrede kort og godt hele spillet. I stedet for blot at analysere indholdet på en side, kiggede Google nu på, hvor mange links der var knyttet til den pågældende side. Og de fik ret. Nu ca 20 år senere er links stadig en af de bedste måder at vurdere kvaliteten af en hjemmeside på. Derfor vil backlinks forblive et af Googles måleparametre i søgeplaceringerne. Når det så er slået fast, så er der kommet mere konsistens i kravet til links. Takket være opdateringer, som Google Penguin, fokuserer Google nu på linkkvalitet (ikke kun linkkvantitet).

Ingen hovedløse og forhastede linkbyggepladser tak

Lad os lige få slået fast med syvtommer søm, at det ikke hjælper meget at arbejde med linkbuilding med hovedet under armen. Man er nødt til at have en plan og en grundig gennemarbejdet linkbuilding-strategi, der meget gerne tager sit udgangspunkt i en seriøs og velovervejet analyse. En solid Analyse, en god link strategi, organisk eksekvering og selvfølgelig en efterfølgende opfølgning er essensen i enhver god linkbuilding-strategi.

Links er ikke bare links

Det kan egentlig kategoriseres, under 2 faner:

  1. Du opbygger links af højkvalitet
  2. Du opbygger links af lavkvalitet

Vælger du den rigtige og organiske vej og får links fra høj kvalitetssider, så kan du roligt læne dig tilbage og se dit websted suse, som en raket afsted mod Googles første side. Vælger du til gengæld den hurtige og sløsede vej i din linkbuilding, vil du nok opleve Google straffe dit websted så hurtig, at du ikke nå kan sige “hvad er der sket”.

Får du et eller flere links fra hjemmesider, med god PageRank

Får du et eller flere links fra hjemmesider, med god PageRank, vil disse links få enorm effekt på dine placeringer. Det er faktisk sådan at, at autoriteten på siden, der linker til dig, betyder en del mere end nogen anden faktor. Det skyldes, at links fra autoritære sider leverer mere autoritet (PageRank) til dit websted.

(Bemærk: Selvom Google ikke deler PageRank-oplysninger offentligt, bruger de stadig det som grundlaget for deres algoritme). Du kan nemt kontrollere en proxyindikator for PageRank (“PageRating”) ved hjælp af Ahrefs.

linkbuilding

Relevans af hjemmesiden

Når det kommer til links, betyder hjemmesidens autoritet en del. Men sidens relevans er også vigtig. Hvis vi sætter det ned i et eksempel, så gik det i “gamle dage” fint at få et link fra en side med masser af autoritet og det ville så booste din placering. Men idag er relevansen kommet med ind i algoritmerne og det betyder at selvom Brians cykler ligger godt og har masser af autoritet i hans branche, så hjælper et link fra hans side ifølge en tidligere Google ansat intet, hvis din branche sælger fisk. Det er ikke et relevant link.

Er linkets placering på en hjemmeside vigtig?

Links der er “gemt lid væk” i en footer eller i en sidebjælke tæller ikke så meget, som et link, der er lagt midt i en tekst op en bestemt relevant side. Derfor er det vigtigt du kan få dine links til at ligge midt i tekstens “body” eller på dansk krop. Det signalerer at det er en essentiel del af det indlæg og linket, derfor har betydning og relevans for læserens mulighed, for at indhente endnu mere relevant info om det emne han eller hun har søgt efter via dette link du lægger.

Ankerteksten – den klikbare tekstdel af et link

Det undrer dig nok ikke at Google bruger ankertekst som et ranksignal. Derfor skal tingene hænge sammen. Skriver du igen et indlæg om den kære cykelhandler, er det vigtigt at den ankertekst du linker ud fra indlægget med, omhandler essensen af det læseren møder via det links. På den måde bevarer du en rød tråd i den linkstruktur og Googles søgebots ved hvad du vil med dine links og ankertekster. Det er selvfølgelig set mange gange indenfor SEO, at nogen har været lidt for agressive med for mange nøgleords ankertekster. I dag bliver den slags også straffet, som værende spammy links.

Nofollow .vs. Dofollow

rel = “nofollow” er et tag, der tilføjes et link, der skal fortælle søgemaskinerne: “Tæl ikke dette link som en reference”. Det siger sig selv at når det kommer til SEO, bør du gå efter, “dofollow” links, så vidt det er muligt. Det vil naturligvis være en del af den organiske linkbuilding at, der i jeres linkprofil fremgår nogle Nofollow links. Men forsøg så vidt det er muligt at finde så mange Dofollow links, som muligt.

Tæl ikke dette link som en reference

Content marketing – content is king

En af de bedste måder at skaffe sig reelle links på er ved at skabe så godt indhold på din hjemmesider, at folk får lyst til at både dele det og linke til det. Forestil dig du laver en super spændende artikel om et emne, der fanger manges interesse. Hvorfor skulle dette emne ikke kunne ende med at blive aktiv delt og linket til, som så mange andre former for newsfeeds ?

Content is king

E-mail marketing

En anden og super god måde at skaffe sig links på, er ved at gå ind i e-mail marketing. Det kan gøres ved at opbygge en e-mail liste med masser af mails til personer, der har vist interesse i jeres hjemmeside, ved feks at tilmelde sig maillisten. Det ville også være fedt at kunne sende mails til folk, men det er ikke lovligt i Danmark. Så spørgsmålet er:

Hvordan kan du nå ud til bloggere og journalister uden at ende i deres spam mappe?

Værktøjet hunter.io er super godt til at hjælpe med at finde frem til diverse e-mail adresser til folk i forskellige virksomheder etc. Ad denne vej kan man finde en måde at skaffe sig mere opmærksomhed gennem e-mail marketing.

Vi skal også runde black hat SEO

Der er ingen vej udenom black hat SEO når vi snakker linkbuilding. Black hat linkbuilding er ret let at få øje på: Hvis diverse links går imod Googles retningslinjer for webmastere, er de sandsynligvis black hat.

Betyder det så at man bør undgå at bygge links via Black Hat? Det er kun et valg, i kan tage. Vi anbefaler ikke black hat linkbuilding (risikoen kommer ikke tæt på at retfærdiggøre belønningen). Men det er op til jer.

Hvad koster linkbuilding?

Vi får tit spørgsmålet: Hvad koster linkbuilding eller hvad er jeres linkbuilding priser? For at kunne svare jer på det, handler det om vi kender jeres branche samt jeres målgruppe. Vi laver altid en grundig søgeordsanalyse, inden vi går igang med selve linkbuildingen. Søgeordsanalysen er nemlig fundament for vurderingen af konkurrencen på jeres søgeord. Vi kan derfor meget nemmere udregne, antallet af timer, der skal afsættes til linkbuilding på netop jeres søgeord. Det gør efterfølgende i stand til at give jer prisen på linkbuilding.

Linkbuilding pakke – Hvad indeholder linkbuilding pakker?

Vi tilbyder selvfølgelig linkbuilding pakker, hvor vi først finder frem til jeres behov for linkbuilding gennem søgeordsanalysen og derefter laver vi en rapport til jer hvor vi beskriver hvad vi vurderer indsatsen for links kræver i jeres tilfælde og til sidst vil vi anbefale en specifik linkbuilding pakke til jer. I bestemmer naturligvis selv hvilket budget i gerne vil arbejde med, når det kommer til linkbuilding, men vi ved med vores erfaring at de gode organiske placeringer tager tid og derfor skal i grundigt overveje et fornuftigt budget når det kommer til online markedsføring og linkbuilding.

Vores erfaring med linkbuilding

Vi mixer mellem at lave egne links via blogindlæg, bytter links med at andre indenfor relevansområdet. Vi går også ud og laver gæsteindlæg.

Vi får links fra kunder og vi bruger vores SEO værktøjer til at finde gode relevante hjemmesider med spændende forums, hvor vi aktivt kan deltage i og derigennem smide et par links tilbage til vores egen hjemmeside.

Læs mere om os her: