+4542679011 mail@asmussenmedia.dk

Internettet er et resultat af den politiske og teknologiske magtkamp

Internettet er et resultat af den politiske og teknologiske magtkamp, som fandt sted mellem de to supermagter USSR og USA i perioden 1949 – 1989, hvor muren faldt.

Hvad er historien bag internettet ?

Det var en torn i øjet på USA, da USSR i 1957 opsendte Sputnik, og det amerikanske forsvarsministerium reagerede prompte med at etablere ARPA, en forkortelse for Advanced Research Projects Agency som havde ansvaret for at gøre USA til den førende nation inden for teknologi og videnskab.

Skal vi lave jeres nye billeder?

Med udviklingen af verdens første netværk

Med udviklingen af verdens første netværk, lød startskuddet til dét internet, som vi kender i dag. Amerikanerne forberedte sig på det værst mulige scenario, nemlig en atomkrig, hvor russerne ville bombe amerikanernes centrale kommunikationscomputere, så vitale informationer ikke kunne udveksles mellem forskellige instanser.

ARPANET

Med ARPANET, som kom i drift i 1969, mente USA at have fundet løsningen, hvor enkeltstående computere kunne kommunikere uden nogen form for central styring. I starten var der tale om et internt amerikansk netværk, men i 1973 blev de første forbindelser skabt til England og Norge, og så var udviklingen ikke til at stoppe.

I 1983 blev ARPANET delt i 2, henholdsvis MILNET, som blev den militære del, der skulle tage sig af kommunikation og informationsudveksling i militært regi, og ARPANET, som blev den ikke-militære, den civile del.

Mangler i en dygtig fotograf på Fyn?

I 1990 valgte man at nedlægge ARPANET

I 1990 valgte man at nedlægge ARPANET og i stedet fortsætte under navnet internet og året efter frigav CERN WWW, World Wide Web, det fælleseuropæiske kernefysiske laboratorium i Schweiz, som briten Tim Berners-Lee var ophavsmand til. Dét, der var tænkt som et internt informationssystem, viste sig at have et langt større potentiale, og opfinderen valgte derfor at frigive WWW til offentligheden.

I dag er internettet vokset til et verdensomspændende netværk, hvor man kan hente og udveksle informationer i mange forskellige former.

I 2012 er en tredjedel af verdens befolkning online

Læs flere historier her: