+4542679011 mail@asmussenmedia.dk

Det har længe været moderne at blogge på sin egen blog eller at kommentere på andres blog

Det har længe været moderne at blogge på sin egen blog eller at kommentere på andres blog. Og interessen er ikke blevet mindre. Flere og flere større virksomheders ledelse blogger nu på en Corporate Blog, hvor store og små emner kan diskuteres i dialog med medarbejderne.

Google elsker blogs

En blog er ikke kun et stærkt medie til at få sit budskab ud til en større kreds med samme interesser som sig selv. Det er også meget stærkt værktøj indenfor Søgemaskine Markedsføring. Specielt har Google et godt øje til blogs. Google elsker friske nyheder og unikt indhold. Og der jo lige hvad den kan finde på en blog, som jævnligt bliver opdateret med nye artikler – blogposts. Så hvis din blog først er blevet indekseret af Google, så det med at vedligeholde interessen. Sørg for jævnlig opdatering.

Blogging er nemt

Det er nemt at komme i gang med blogging på sin egen blog. Der findes mange danske medier og dedikerede blogsites, som giver mulighed for at oprette en blog. Opsætning og design foregår typisk ved at vælge en skabelon, nogle farver og skrifttyper og så er du i gang. Som regel tager det ikke mere end få minutter at gennemføre opsætningen og efterfølgende at publisere den første blogpost. Den eneste ulempe ved at oprette en blog på andres domæner er, at den kan være sværere at få indekseret og ranket i Google.

Google Blogspot

Det er straks lidt nemmere, hvis du opretter bloggen på det Google ejede Blogspot. Det ser ud som om, at Google favoriserer disse blogs over andre blogs. Hvis en blog på Blogspot først er blevet indekseret af Google og i øvrigt jævnligt vedligeholdes med unikt indhold, vil man kunne opleve høje rankings i Google’s resultatsider og på meget kort tid. Dette betyder at hvis du eller din virksomhed har en nyhed, som du ønsker udbredt meget hurtigt, så findes der intet medie der er hurtigere. Hvis du har brug for et lukket forum, hvor der kun er adgang for udvalgte personer, er Blogspot også den nemmeste at bruge. Du kan nemlig selv styre om der skal være adgang for alle eller blot dem som administratoren godkender. Blogspot brugerinterfacet er i øvrigt på dansk.

WordPress

WordPress er verdens mest udbredte Open Source platform til at ’bygge’ blogs med. WordPress giver mulighed for oprettelse af blogs på deres eget domæne ligesom Blogspot. Også her er det hurtigt at komme i gang.

Blogging på eget domæne

Hvis du ønsker at oprette en blog på eget domæne, enten det samme som virksomhedens hjemmeside eller på et separat domæne, er WordPress absolut et godt valg. Netop da WordPress er et Open Source system, er selve platformen gratis. Der findes mange steder på Internettet, hvor du så kan downloade skabeloner gratis eller mod betaling. Der findes også mange webbureauer, som tilbyder design og opsætning af blogs baseret på WordPress.

Hosting af WordPress blogs

Med mindre du vil oprette din WordPress blog på virksomhedens eksisterende domæne, kræver det blot at du finder dig en hosting partner – et webhotel, som kan hoste din blog. Der findes mange billige webhoteller, som tilbyder hosting af WordPress.

Din blog skal også gøres synlig på Google

Det er relativt nemt at starte en blog og at skrive nogle artikler – eller blogposts – som de hedder i fagsproget.

Men hvis du vil have din blog til at blive synlig i Google’s søgeresultater på de emner, som du blogger om, skal der søgemaskineoptimering til. Der kræves den samme indsats som for en hjemmeside. Ellers vil du kun få dit budskab ud til den nærmeste vennekreds, som kender din blog.

Det skal dog siges, at hvis de basale ting – rent optimeringsmæssigt – er på plads og der er udført linkbuilding, er det oftest nemmere at få nye blogposts til at ranke på Google end nye sider til hjemmesider. Simpelthen fordi Google elsker blogs der ofte bliver opdateret med unik content.

Kursus i blogging

Vores kursus i Søgemaskine Markedsføring omfatter også et indlæg om, hvilke fordele der er ved blogging med hensyn til synlighed i søgemaskiner. Desuden demonstreres hvordan du opretter en blog i Google Blogspot.